گزارش مراسم روز وحدت حوزه و دانشگاه و بزرگداشت شهید مفتح
به منظور بزرگداشت شهید محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، دوشنبه 96/9/27 مراسمی به همت امام جمعه و مؤسس محترم حوزه های علمیه شهرستان خمین حجة الاسلام و المسلمین حسینی (زید عزّه) و با حضور رؤسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، مدیران، کارکنان و طلاب حوزه های علمیه و ائمهی جماعت شهرستان در دانشگاه آزاد اسلامی خمین برگزار گردید.
در آغاز این مراسم دکتر حسین خسروی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان به نیابت از قشر دانشگاهی ضمن خیرمقدم گویی، روز وحدت حوزه و دانشگاه را از یادگارهای ارزشمند امام راحل عظیم الشأن برشمردند. وی در تبیین این وحدت فرمودند: « قرار نیست ما برنامه های حوزه و دانشگاه را با هم جابجا کنیم، هر کدام در جهات خاصی طراحی شده است. مقصود این است که استعمارگران با نقشه های فتوحات سیاسی اجتماعی با یک مانعی برخورد کرده اند و برای برداشتن مانع سعی کردند حوزه و دانشگاه را نسبت به هم بدبین کنند». ایشان در ادامه به نقش محوری علماء و فقهای اسلامی در ابداع، توسعه و نشر علوم مختلف در جهان طی تاریخ پر فراز و نشیب اسلام پرداختند.
در بخش دیگر این مراسم حجة الاسلام و المسلمین حسینی (زید عزّه) ضمن بیانات ارزشمند خود اظهار داشتند:« خداوند هم به اتحاد و هم به اختلاف دستور داده است؛ بلکه به جنگدین و بلکه بالاتر در آیه 119 سوره آل عمران به ریشه کن کردن نیز دستور داده: «ها أَنتُم أُولاءِ تُحِبّونَهُم وَلا يُحِبّونَكُم وَتُؤمِنونَ بِالكِتابِ كُلِّهِ وَإِذا لَقوكُم قالوا آمَنّا وَإِذا خَلَوا عَضّوا عَلَيكُمُ الأَنامِلَ مِنَ الغَيظِ قُل موتوا بِغَيظِكُم إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ بِذاتِ الصُّدورِ » و در جایی دیگر می فرماید: « و قاتلوکم حتی لا تکون فتنة …». پیامبر اکرم و یارانش « والذین معه اشدّاء علی الکفار رحماء بینهم » بودند؛ یعنی هر اتحادی پسندیده نیست و هر اختلافی هم ناپسند نیست. اتحاد جامعهی اسلامی مهم است علی رغم همهی اختلافاتی که با هم داریم؛ برای اینکه دشمن مشترک تقویت نشود لازم است متحد باشیم… ».
ایشان در ادامه فرمودند: «اتحاد معنایش تمجیدهای نابجا نیست. باید باهم هماهنگ بود. نقاط ضعف را تذکر، یکدیگر را تقویت و انتقاد سازنده کنیم. در انتقاد الهی و سازنده چهار چیز را باید رعایت کنیم: 1- کارشناسانه باشد.2- منصفانه باشد (نقاط قوت و ضعف هر دو ذکر شود). 3- ادب رعایت گردد. 4- برای خدا و به قصد جبران ضعف ها باشد. حوزه باید از یافتههای دانشگاه و دانشگاه باید از معنویت حوزه استفاده کند. ما در حوزه بر چهار چیز تأکید میکنیم: 1- فهم مطالب دینی و دقت در مسائل علمی 2- عمل به دانستهها 3- بصیرت 4- انقلابی بودن. متأسفانه مدرک گرایی در حوزه هم رواج یافته، ولی هدف باید فهم مسائل دینی باشد. ما عالم میخواهیم و لی اصل نمره و مدرک نباشد؛ به عالم عامل شدن نیاز داریم. این انگیزهی کمی نیست و علم گرایی، عملگرایی، بصیر و انقلابی بودن کار خیلی سختی است. باید در دانشگاه هم اینچنین باشد تا دانشجو فریب دشمن را نخورد. باید بدانیم در چه زمانهای زندگی میکنیم.»
حجة الاسلام و المسلمین حسینی در پایان به مشکلات فضای مجازی گریزی زدند و بر ضرورت تشکیل گروه هایی در این فضا از افراد مسلط به زبان های عربی و انگلیسی جهت پاسخ به شبهات تأکید داشتند؛ چراکه شبههای نیست که در عالم تشیع بدون پاسخ مانده باشد. لذا علمای عربستان هم در صورت درمانده شدن از پاسخ به شبهات جامعه سؤالات و شبهات خود را به قم ارسال می کنند و از علمای شیعه پاسخ میطلبند.
پس در پایان این مراسم طلاب و کارکنان مدرسه علمیه هاجر خمین قبور شهدای گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی خمین را زیارت کردند.