دوره مقاله نویسی علمی در مدرسه علمیه هاجر در حال برگزاری ...
جلسات سوم و چهارم دورهی مقاله نویسی علمی با حضور دکتر حسین خسروی در ساعت پژوهش یکشنبه 14 و 21 آبان 1396 برگزار گردید.
دکتر خسروی در این جلسات به ساختار و باید و نبایدهای چکیده نویسی پرداخته و فرمودند: «چکیده در ابتدای مقاله و پایان نامه میآید ولی زمان نوشتن آن پایان کار پژوهشگر است. چکیده در مقاله نسبت به پایان نامه حجم کمتری دارد و حدود 120 تا 150 کلمه است.»
وی در ادامه افزودند: «اجزاء یک چکیدهی تمام نما عبارت است از: 1) معرفی موضوع، 2) اهمیت و ضرورت موضوع، 3)اهداف مقاله، 4) روش پژوهش، 5) نتایج و یافته ها (که اصلی ترین قسمت چکیده است) و 6) واژگان کلیدی یا مفاهیم عملیاتی که بعد از چکیده می آید؛ 3 تا 5 کلمه یا حداکثر 7 کلمه است.»
همچنین یادآور شدند: «نبایدهای چکیده نیز عبارتند از اینکه: 1) چکیده فصل بندی ندارد، 2) متن چکیده استدلال ندارد، 3) یک چکیدهی صحیح پاراگراف بندی ندارد، 4) در چکیده تاریخچه موضوع وجود ندارد. »
و نیز یک تذکر مهم اینکه: تمام فعل های چکیده باید به زمان گذشته باشد.
استاد محترم برخی مجلات علمی معتبر از جمله: اعتقادات کلامی دانشگاه آزاد اسلامی ساوه، فصلنامه تاریخ و تمدن، فصلنامه قرآن، مجله انقلاب اسلامی از دانشگاه معارف قم را معرفی و از طلاب خواستند که به عنوان تمرین از مقالات مندرج در این مجلات، سه عنوان و سه چکیده را بررسی کنند. وی همچنین با معرفی پایگاههای پژوهشی معتبر مثل: پایگاه مجلات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نورNoormags.ir، سایت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران Irandoc.ac.ir و مرجع دانش Sivilica.com؛ یادآور شدند که می توان به پژوهشها، پایاننامهها و مقالات علمی ثبت شده در این پایگاهها دسترسی یافت.
ایشان در پایان به معرفی دو کتاب «جاذبهی حسینی» با محوریت بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با شخصیت حضرت زینب سلام الله علیها و اربعین حسینی، همچنین «اطلس تشیع» نوشتهی استاد رسول جعفریان پرداختند.