تعصب و غیرت در حمایت از کالای ایرانی
بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب دامت برکاته در حرم رضوی:
حضرت آیتالله خامنهای از «متکی بودن کشور به نفت» بهعنوان یکی از بزرگترین موانع پیشرفت یاد کردند و با تأکید بر اینکه باید ایران را از «اقتصاد نفتی» خلاص کنیم، افزودند: باید اقتصاد کشور را بهگونهای از نفت مستقل کنیم که اختیار نفت در دست ما باشد، نه اختیار ما در دست نفت. نباید اجازه دهیم دشمنان با سوء استفاده از این حربه و با اعمال تحریم و سیاستهایی همچون کاهش قیمت نفت، کار را دشوار کنند.
وجود برخی عیوب اساسی در سبک زندگی مردم از جمله «اسراف، مصرفگرایی، رفاهطلبی افراطی و اشرافیگری» و همچنین «مصرف جنس خارجی» موانع بعدی مورد اشارهی رهبر انقلاب اسلامی در زمینهی پیشرفت ملت ایران بود.
ایشان تأکید کردند: همه باید بر اقتصاد ملی و مصرف جنس داخلی تعصب داشته باشند و اگر جوانان همانقدر که در فوتبال و طرفداری از آبی و قرمز یا برخی باشگاههای خارجی تعصب دارند، بر اقتصاد داخلی و استفاده از تولید ملی نیز متعصب باشند، اقتصاد کشور اصلاح خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان به تبیین اهمیت، الزامات و راههای تحقق شعار سال جدید یعنی «حمایت از کالای ایرانی» پرداختند.
ایشان در مقدمهی این بحث با ردّ دیدگاهی که معتقد است تعیین شعار سال به علت عمل نکردن مسئولان، بیفایده است، افزودند: مطرح کردن شعارهای سالانه با دو هدفِ: «جهت دادن به سیاستهای اجرایی و عملکردی مسئولان حکومتی» و «توجه دادن افکار عمومی به مسائل و نیازهای مهم کشور» صورت میگیرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: البته مسئولان نیز در حد توان، کار و تلاش میکنند که البته اگر این تلاشها بیشتر شود، نتایج بهتری در پی خواهد داشت.
رهبر انقلاب اسلامی، کالای ایرانی را از این جهت که «محصول نهایی برنامهریزی، سرمایهگذاری و کار و ابتکار قشرهای مختلف مردم و مسئولان است»، با عظمت و مهم خواندند و افزودند: فعالان اقتصادی و تولیدگران با «سرمایهگذاری»، مسئولان با «برنامهریزی»، جوانان با «دانش و طراحی» و کارگران با «کار و تلاش»، محصولی به جامعه ارائه میکنند که مردم نیز علاوه بر نقشآفرینی در تولید، باید با تعصب و غیرت و خرید و مصرف کالای ایرانی از محصول نهایی این زنجیرهی کار و تلاش حمایت کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در زمینهی چگونگی حمایت از کالای ایرانی نیز نکاتی کاربردی بیان کردند؛ «برنامهریزی برای افزایش تولید»، «ارتقای کیفیت کالاها»، «انطباق با نیازهای روز و سلایق مردم»، «ارزان تمام شدن و رقابتپذیر کردن کالاهای ایرانی با اجناس خارجی» از جملهی این نکات بود.
ایشان «بازاریابی صادراتی» را از دیگر راههای حمایت از کالای ایرانی برشمردند و با اشاره به وظایف سنگین وزارت خارجه، مسئولان بازرگانی و فعالان اقتصادی، افزودند: اگر بتوانیم ۲۰ درصد نیاز بازارهای ۱۵ همسایهی ایران را با کالای مرغوب ایرانی تأمین کنیم، در ایجاد اشتغال و افزایش ثروت ملی گامهای مهمی برداشتهایم.
حضرت آیتالله خامنهای پس از تبیین چرایی و راههای حمایت از کالای ایرانی به موضوع الزامات و زمینههای تحقق شعار سال پرداختند.
«اقدام دولت در مدیریت جدی واردات» -چه واردات دولتی و چه واردات بخش خصوصی- و «خودداری کامل از واردات اجناسی که در داخل تولید میشوند یا قابل تولید هستند» اولین تأکید رهبر انقلاب در این بحث بود.
ایشان تأثیر مخرب واردات بر تولید را کاملاً اساسی خواندند و افزودند: جنس خارجی مثل سیل وارد میشود و آنوقت از بیکاری هم انتقاد میکنیم!
حضرت آیتالله خامنهای «مبارزهی جدی با قاچاق» را دومین الزام جدی حمایت از کالای ایرانی دانستند و افزودند: مردم هم باید متعصبانه از خرید و مصرف جنس قاچاق خودداری کنند تا قاچاق برای کسی بهصرفه نباشد.
ایشان با توصیهی مؤکد به سرمایهگذاری فعالان اقتصادی در امر تولید، افزودند: این سرمایهگذاری ضمن اینکه سود هم بهدنبال دارد، اگر با نیت خالص و برای پیشرفت کشور انجام شود، عبادت نیز محسوب میشود.
جمعبندی رهبر انقلاب اسلامی در بخش شعار سال این جمله بود: «ما مسئولان، فعالان اقتصادی، فروشندگان و مصرفکنندگان، همه و همه با تعصب و غیرت بهدنبال حمایت از کالای ایرانی باشیم.»
۱۳۹۷/۰۱/۰۱
لینک گزارش کامل بیانات مقام معظم رهبری نوروز 1397 در حرم رضوی