عکس نگاشت دیدار رهبر معظم انقلاب دامت برکاته با طلاب سراسر کشور
هشتمین جلسه اخلاق مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین
هشتمین جلسه اخلاق روز دوشنبه مورخ 12/9/97از ساعت 11- 10با حضور استاد ارجمند جناب حجه الاسلام و المسلمین حسینی پور(امام جمعه محترم شهرستان خمین) و طلاب و کارکنان در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران هاجر این شهرستان برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی پور در ابتدا ؛ سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به قم را یاد آور شد، همچنین به روز قانون اساسی اشاره کرد که با خون پاکان نوشته شده و فصلی از آن مختص کسانی است که قانون را نوشتند و شهید شدند.
ایشان در ادامه با خواندن آیاتی از قرآن کریم پیرامون نظم، خطاب به طلاب فرمود: طلبه به عنوان یک الگو باید سر منشأ نظم باشد .
امام جمعه محترم شهرستان خمین گفت: زندگی ما بر اساس آنچه در قرآن آمده که همان صراط مستقیم است باید باشد.
وی ادامه داد: قرآن می فرماید دستور پیامبر را اجابت کنید زیرا ایشان می خواهند شما را زنده کنند و مراد ، زندگی نباتی نیست بلکه ایمان مورد نظر است و هدف طلبه نباید مادیات باشد .
حجت الاسلام والمسلمین حسینی پور افزود: قدم اول طلبگی تحصیل است و بعد از آن تهذیب وتبلیغ وصراط مستقیم هم برای این است که ما علم می آموزیم برای عمل.
ایشان در خاتمه به مباحثه در حوزه تأکید کرد و فرمود کار فرهنگی از همین حوزه شروع می شود و نباید بی تفاوت بود. ما باید مکتب انقلاب را ترویج دهیم و با بیان خاطراتی از شهدا بحث این جلسه را خاتمه داد.
جلسه پنجم اخلاق عمومی
پنجمین جلسه اخلاق عمومی مدرسه علمیه خواهران هاجرشهرستان خمین روز دوشنبه مورخ7/8/97 ازساعت10الی 11 با حضور حجت الاسلام والمسلمین اسدی(استاد حوزه) وطلاب در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار گردید.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام و المسلمین اسدی ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن اربعین ابا عبدالله الحسین علیه السّلام ویاران با وفای ایشان، به اقسام فساد که شامل فساد اعتقادی، فساد مرزی، زمینی ، اسرافی و…است، اشاره کرد.
استاد مدرسه علمیه هاجر در ادامه ، تفاوت مبانی الهی وبشری را بیان کرد ودر این راستا فرمود: قوانین دینی مربوط به دنیا وآخرت است به گونه ای که دنیا را پلی برای آخرت میداند وثابت بوده ونیاز به ناظر بشری ندارد اما قوانین بشری ومادی مختصّ دنیاست وخطا پذیر است ودرحال تغییر و نیاز به ناظر دارد.
ایشان با تأکید بر تقویت مبانی دینی مواردی را که دین را مورد خطر قرار می دهند اینگونه برشمرد: 1-سبک شمردن دین 2-بدعت در دین 3- غلوّ در دین 4- دین فروشی
وی در پایان جلسه دقایقی را به مرثیه خوانی اختصاص داد. پس از سخنرانی ،یکی از طلاب شاعر مدرسه هاجر دلنوشته ای را که در مدح شهدای کربلا وهمچنین شهدای مدافع حرم آماده کرده بود ارائه نمود.
ذکر مصیبت ، پذیرایی و پخش مرثیه خوانی از سیستم صوتی از برنامه های حاشیه ای این جلسه بود.
جلسه چهارم اخلاق عمومی با حضور حاج آقا حسینی پور
چهارمین جلسه اخلاق عمومی مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین روز دوشنبه مورخ 30/7/97 از ساعت 10الی 11 با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسینی پور(نماینده محترم ولی فقیه شهرستان خمین) و طلّاب در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار گردید.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام و المسلمین حسینی پور، پیرو مباحث جلسه ی گذشته فرمود: سه چیز همیشه در عالم بوده 1- فرستاده خدا 2-قوانینی که با اعتقاد وعلم وعمل به آن، انسان به جایگاه انسانیّت می رسد3-خود انسان.
نماینده محترم ولی فقیه شهرستان خمین درادامه به سه مرحله برای انسان در مسیر تعالی؛ یعنی ایمان، علم وعمل به دانسته ها وسپس نشر علوم اشاره کرد و با تکیه بر بحث توحید،جایگاه سوره مبارکه حمد در قرآن را تشریح نمود وآیه ی"اهدناالصراط المستقیم” را در عالم وجود مهم ترین خواسته ی هر انسانی دانست چرا که اگر خواسته ای مهمتر از این در عالم بود، خداوند آن را در سوره حمد می آورد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی پور تصریح کرد: هدف ما از ورود به حوزه این است که دینمان را محکم نماییم و در پایان با تأکید بر پژوهش در زمینه ی کاربرد های صراط در قرآن و… با ذکر مصیبت وسلام بر اباعبدالله الحسین علیه السّلام جلسه را خاتمه داد.
دومین جلسه اخلاق مدرسه علمیه هاجر شهرستان خمین با حضور حجه الاسلام والمسلمین دیّانی
دومین جلسه اخلاق عمومی روزدوشنبه مورخ16/7/97ازساعت10الی 11 با حضور حجت الاسلام و المسلمین دیّانی(مدیریت محترم حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله علیه شهرستان خمین) در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران هاجراین شهرستان برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین دیّانی با مروری بر جلسه گذشته ، وظیفه ی اصلی طلاب را هدایت انسانها دانست و افزود: خداوند هدایت را فقط به اهل بیت بالاخص به سیّد الشهدا علیه السلام عنایت کرده است.
مدیر محترم حوزه علمیه امام خمینی شهرستان خمین ، با توجه به آیه 80 سوره یس خطاب به طلّاب افزود: پیامبران از آدم تا خاتم خواهان هدایت هستند، ازجمله حضرت یونس علیه السلام از شکم ماهی بیرون آمد با گریه بر ابا عبدالله علیه السلام و با توسل به آن حضرت به هدایت رسیدند. ندای امام حسین علیه السلام در قتلگاه “هل من ناصر ینصرنی” آزمایش توحید، امامت و شجاعت بود.
ایشان اظهار داشت: طبق روایات سه گروه “هل من ناصر ینصرنی “را نمی فهمند:1-گروهی که گناه می کنند ولی از گناه خود پشیمان نمی شوند 2- گروهی لقمه ی حرام در زندگی می خورند 3- گروهی که خوب نیستند وخوبان عالم را دوست ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین دیّانی در پایان با ذکر مصیبت و دعا، بحث خود را خاتمه داد.
معرفی کتاب
دیدن جلد کتابی که رویش نوشته خاطرات فرماندهی گردان «حضرت ابالفضل علیهالسلام»، آن هم با عنوان «آب هرگز نمیمیرد»، بهخودی خود آنقدر جذاب هست که آدم را ترغیب کند به خریدن و خواندن آن. شاید برای همین است که سراسر کتاب، بوی آن حضرت را به خود گرفته و راوی داستان هم، در دستنوشتهای که در ابتدای کتاب، خودنمایی میکند، چنین نوشته است:
«از روزی که در ۶ سالگی روضهی مشک و سقا را از پدرم شنیدم تا زمانی که دستم به داس و خوشههای گندم گره خورد، رد این بوی خوش را گرفتم تا به زیر علم عباس علیهالسلام رسیدم. اتفاقی نبود. در دفتر تقدیر الهی همهچیز حساب و کتاب داشت که با شروع جنگ تحمیلی و تأسیس یگان رزمی استان همدان –انصارالحسن علیهالسلام - به نوکری گردان حضرت ابالفضل علیهالسلام منصوب شدم و تشنهی آب، آب حیاتی که هنوز از مشک ابالفضل علیهالسلام میریخت و به تاریخ آبرو میداد.»
و بعد هم با این جمله تمام کند که:
ما تشنهی یک جرعه سخاوت هستیم
مشک تو هنوز آب دارد عباس «آب هرگز نمیمیرد» آنچنانکه اشاره شد، روایت خاطرات فرماندهی گردان حضرت ابالفضل علیهالسلام لشگر انصارالحسین علیهالسلام استان همدان، یعنی سردار جانباز میرزامحمد سُلگی است. سرداری که نویسندهی کتاب، «حمید حسام»، در بیان خصوصیات فردی او نوشته است: «سردار میرزامحمد سلگی فرماندهی شهیدانی است که خون قلبشان را نثار حسین علیهالسلام کردهاند. او از تبار انصارالحسین علیهالسلام است و حاضر نیست سرمایهی گمنامی را در این دنیا با هیچ قیمت معاوضه کند. مشکل کار اینجاست که او بیان خاطرات خود را نوعی «حدیث نفس» میداند و از نظر او باید همچنان مهر سکوت بر لب زد و گمنام ماند و این معامله یعنی عملکرد خود در ۸ سال دفاع مقدس را برای فردای خود و قیامت «یوم تبلی السرائر» گذاشت.»
کتاب آب هرگز نمیمیرد اگرچه در زمرهی کتابهای خاطرهنگاری میگنجد اما از اسلوبی تازه و نو بهره برده است. بدین ترتیب که گرچه محوریت کتاب، بازگویی خاطرات میرزامحمد سلگی است، اما برای جامعیت روایت و تواتر و تکمیل خاطرات وی، از روایت و خاطرات تعدادی از رزمندگان و فرماندهان لشگر همدان نیز بهره برده است. خصوصیت دیگر کتاب، بیان صریح و شفاف و بدون اغراق راوی و نویسنده از وقایع جنگ است، بهطوریکه خوانند تصور میکند در گرماگرم وقایع و رخدادهای جنگ قرار دارد.در کنار این دو، موضوعی که در بیان خاطرات میرزامحمد در سراسر کتاب میتوان ملاحظه کرد، ارتباط معنوی نیروهای این لشگر با آفریدگار جهان است، بهطوریکه میتوان از همین نکته، پی به امدادهای الهی در یاری رساندن به رزمندگان اسلام دانست. در بخشی از کتاب چنین آمده است: «حاج حسین همدانی از فرمانده گردانها و واحدها خواسته بود که در ابتدای گزارششان حتما، آیه یا حدیثی بخوانند و به نکته و موضوعات مهم و اصلی اشاره کنند و حاشیه نروند. یادم هست که هرکس آیه یا حدیثی خواند. مسئول تدارکات تیپ –محمود علیون- سورهی حمد را خواند. او همیشه این سوره را میخواند و میگفت: «من فقط این سوره را بلدم و اگر به آن عمل کنیم برایمان کافی است.» و راست هم میگفت.» بعدتر میتوان در متن وقایع و مخصوصا عملیاتهایی که توسط این گردان انجام شده، تأثیر این ایمان را به خوبی مشاهده کرد. برای مثال در جایی از این کتاب آمده است: «تصویر محسن امیدی در شب عملیات والفجر ۲ پای کوه کلهقندی در ذهنم آمد. آن شبی که او سرش را به خدا عاریت داده بود. تا جلو بیفتد و نیروها پشت سرش به خط دشمن بزنند. یا ابالفضل گفتم و به سمت تیربار مقابل دویدم، نیرویی در پاهایم جمع شده بود که میخواستم پرواز کنم. پشت سرم فریاد اللهاکبر برخاست و همه مثل برق و باد بر سر دشمن فرود آمدند.
تیربارچی دشمن رها کرد و به سمت تپهی «عباس عظیم» گریخت. دو گروهان اول و دوم هم مثل سیل، سد مقابلشان را شکستند و تیراندازی شدت گرفت و ظرف چند دقیقه صدای تیر کم شد. بعثیها یا کشته شدند یا به سمت تپهی عباس عظیم فرار کردند و عدهای هم دستشان را به علامت تسلیم بالا بردند. چند مجروح و شهید داده بودیم. دو سه نفر از بسیجیها عصبی بودند و به تلافی میخواستند که اسرا را بزنند، سرشان داد کشیدم: «ما اسیر نمیکشیم، برگردید توی کانال.»
جلسه اخلاق در آستانه ماه مبارک رمضان
جلسه اخلاق در آستانه ماه مبارک رمضان با موضوع (بهترین ماه) با حضور حجه الاسلام والمسلمین حسینی (امام جمعه محترم شهرستان خمین)، کارکنان وطلاب مدرسه علمیه خواهران هاجر روز دوشنبه مورخ 24/2/97 از ساعت 11 الی 12 در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار گردید.
در این جلسه حجه الاسلام والمسلمین حسینی با اشاره به خطبه ی حضرت رسول اکرم ( صلی الله علیه وآله) درجمعه ی آخر ماه شعبان؛ فرمود: ماه خدا به شما روی آورده است، با خودش رحمت وبرکت ومغفرت آورده، این ماه نزد خدا برترین ماهها است،روزهایش بهترین روزها وشب هایش بهترین شب هاست،لحظات آن را غنیمت بدانید ودر روزه داری آن بکوشید.
ایشان افزود: ماه میهمانی خدا، با روزه داری،خواندن نماز ، قرائت قرآن وترک معصیت همراه است.
وی در ادامه با اشاره به حدیث قدسی در فضیلت این ماه مبارک بیان فرمود: اگر انسان یک وجب به سمت خدا حرکت کندخدا وند عالم در اذای هر وجب،یک باغ در بهشت به او می دهد .
حجه الاسلام والمسلمین حسینی با اشاره به روایات، بهترین عمل در این ماه را دوری از گناه ومعصیت دانست، وتصریح نمود: حضرت خضر علیه السلام با ترک معصیت به آن مقام والا رسیدند.
ایشان در پایان ضمن بیان فضیلت واهمیت بهترین شبهای این ماه( شبهای قدر)، خطاب به طلاب گفت: فرصت ها را غنیمت شمارید واز بهترین ماه سال در برترین شبهای آن برای دنیا وآخرت خود توشه بردارید. وتلاش کنید تا بوی شبهای قدر را استشمام نمایید سپس به سوالات طلاب در این زمینه پاسخ داد.
نشست بصیرتی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسینی(امام جمعه محترم شهرستان خمین زید عزّه)
نشست بصیرتی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسینی (امام جمعه محترم) وطلاب وکارکنان مدرسه علمیه خواهران هاجر، روز دوشنبه مورخ 17/2/97 ساعت 11 الی 12در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی (امام جمعه محترم شهرستان خمین) درآغاز این جلسه در تعریف بصیرت فرمود: بصیرت یعنی توجه به باطن کاری وپشت پرده را دیدن وافزود: بصیرت داشتن یعنی عمق کار رادیدن، آگاهی همه جانبه، باطن بینی ونه سطحی نگری.
امام جمعه محترم شهرستان خمین اشاره به روایاتی از پیامبرصلوات الله علیه وآله وامام علی علیه السّلام در زمینه لزوم داشتن بصیرت برای افراد جامعه کرد وتصریح نمود:بصیر ترین مردم کسی است که عیوب خود را ببیند"بل الانسان علی نفسه بصیره".
ایشان علت تنها ماندن معصومین در زمان خودشان را، عدم بصیرت مردم زمانشان دانست ویاد آور شد:خواب عالم ازعبادت جاهل عابد برتر است زیرا عابد جاهل بصیرت دینی ندارد وآسان منحرف می شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی خطاب به طلاب فرمود: شما باید مردم را با رفتار و عملتان به دین جذب کنیدو وظیفه ی شماست تا بصیرت وآگاهی لازم را داشته باشید همانطوری که بصیرت داشتن یک وظیفه ی همگانی هم هست.
امام جمعه محترم شهرستان خمین درادامه بیاناتشان پیرامون ارتباط با فضای مجازی صحبت کرد و بیان داشت: ما باید در کشور خود بصیرت را در موارد مختلف افزایش دهیم ازجمله اینکه با حمایت همه جانبه ازشبکه ملی ، باعنایت الهی وتلاش دست اندر کاران درراه اندازی اینترنت ملی اقدام جدی تری صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر مدیریت شبکه مجازی و اینترنت در دست امریکا و اسراییل است و چهار مشکل اساسی یعنی کندی، فساد برانگیزبودن ، نا امن بودن وگرانی اینترنت آمریکایی را بیان نمود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی درپایان تأکید کرد: تلگرام نرم افزارجاسوسی دشمن است و تنها گفتن مرگ بر اسراییل کافی نیست، بلکه باید در عمل نیز به تولیدات اسراییل نه گفت وتولیدات داخلی راحمایت کرد.
جشن نیمه شعبان باحضورسرکارخانم نجاتی
در آستانه ی میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزّمان مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشّریف، مراسم جشن با شکوه نیمه شعبان روز دوشنبه مورخ 97/2/10ساعت10 الی 12 با حضور سرکار خانم زهرا نجاتی(مبلّغ وکارشناس سبک زندگی قرآنی)، کارکنان، طلاب وعموم بانوان شهرستان خمین درمدرسه علمیه خواهران هاجراین شهرستان برگزار گردید.
در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط یکی از طلاب، سرکار خانم حمزه لو (مدیریت محترم مدرسه علمیه هاجر ) ضمن خیر مقدم و تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت بقیه الله الاعظم دقایقی پیرامون پذیرش سال تحصیلی 97-98 حوزه های علمیه خواهران وشرایط پذیرش صحبت کردند.
سپس سرکار خانم نجاتی ضمن تبریک فرا رسیدن نیمه شعبان درابتدای بیانات خود به شناسنامه ی حضرت نرجس خاتون و ویژگی های بارز ایشان از جمله عفیف بودن ،دغدغه مند بودن ایشان در ارتباط با حجاب و دور بودن ایشان ازگناه اشاره نمود.
در ادامه به ویژ گی های زن منتظر با اشاره به آیات و روایات پرداخت و الگوی زن مسلمان و موفق در قرآن از جمله آسیه زن فرعون، مادر موسی، خدیجه ،نرجس خاتون و حضرت فاطمه اشاره کرد و نقش زن منتظر را بیان فرمود.
ایشان افزود: هر مادری پیغمبر جامعه، خانواده و اطرافیان خویش است و باید خود را در تربیت اسلامی فرزندان در راستای پرورش نسلی منتظر مسئول بداندو خطاب به حاضرین در جلسه تا کید نموذ 99% تربیت دست شما مادران است.
ایشان در پایان خطاب به طلاب گفت: هر طلبه پیغمبر خانه خودش است و شما طلاب، سرباز ویژه امام زمانید ودر خط ّ مقدم هستید لذا باید الگوی موفق واسلامی برای خانواده خود واطرافیان معرفی نماییدچرا که فرزندان مشکل کمبود الگو دارند واگر الگوی خوبی نداشته باشند به انحراف کشیده می شوند
در آستانه ی میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزّمان مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشّریف، مراسم جشن با شکوه نیمه شعبان روز دوشنبه مورخ 10/2/97ساعت10 الی 12 با حضور سرکار خانم زهرا نجاتی(مبلّغ وکارشناس سبک زندگی قرآنی)، کارکنان، طلاب وعموم بانوان شهرستان خمین درمدرسه علمیه خواهران هاجراین شهرستان برگزار گردید.
در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط یکی از طلاب، سرکار خانم حمزه لو (مدیریت محترم مدرسه علمیه هاجر ) ضمن خیر مقدم و تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت بقیه الله الاعظم دقایقی پیرامون پذیرش سال تحصیلی 97-98 حوزه های علمیه خواهران وشرایط پذیرش صحبت کردند.
سپس سرکار خانم نجاتی ضمن تبریک فرا رسیدن نیمه شعبان درابتدای بیانات خود به شناسنامه ی حضرت نرجس خاتون و ویژگی های بارز ایشان از جمله عفیف بودن ،دغدغه مند بودن ایشان در ارتباط با حجاب و دور بودن ایشان ازگناه اشاره نمود.
در ادامه به ویژ گی های زن منتظر با اشاره به آیات و روایات پرداخت و الگوی زن مسلمان و موفق در قرآن از جمله آسیه زن فرعون، مادر موسی، خدیجه ،نرجس خاتون و حضرت فاطمه اشاره کرد و نقش زن منتظر را بیان فرمود.
ایشان افزود: هر مادری پیغمبر جامعه، خانواده و اطرافیان خویش است و باید خود را در تربیت اسلامی فرزندان در راستای پرورش نسلی منتظر مسئول بداندو خطاب به حاضرین در جلسه تا کید نموذ 99% تربیت دست شما مادران است.
ایشان در پایان خطاب به طلاب گفت: هر طلبه پیغمبر خانه خودش است و شما طلاب، سرباز ویژه امام زمانید ودر خط ّ مقدم هستید لذا باید الگوی موفق واسلامی برای خانواده خود واطرافیان معرفی نماییدچرا که فرزندان مشکل کمبود الگو دارند واگر الگوی خوبی نداشته باشند به انحراف کشیده می شوند.
جشن ومسابقه رنگ آمیزی ویژه کودکان مهد مدرسه علمیه هاجرنیز در حاشیه مراسم برگزار گردیدو جوایزی به شرکت کنندگان این این مسابقه اهدا شد.
همچنین در پایان مراسم مسابقه ای از متن سخنرانی برگزار گردید وبه منتخبین جوایزی اهدا شد.
دوستان طلبه میگویند که ما چهکار کنیم موفق بشویم در منبر؟ میگویند هیچوقت به موفقیت در منبر فکر نکن. خراب میکنی. میگویند خب پس به چی فکر بکنیم؟ در جواب باید گقت به هدایت مردم فکر کن. بگو ای خدا این آدمها اینها باید بروند بهشت ای خدا! اینها باید بروند بهشت. حتی نگو من باید یک کاری بکنم. اصلاً من هم بگذار کنار. فقط غصۀ آدمها را بخور. تو منبرت موفق می شود. تبلیغت موفق میشود. تو چرا غصۀ خودت را میخوری؟ غصۀ آنها را بخور.
دلنشینترین محبت و عشقبازی، محبت به امام زمان(ع) است. امتحان کنید. کمی توجه به همان محبتی که به حضرت داریم، این تجربه را به ما خواهد داد.