سالروزشهادت امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد
سالروز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد
مراسم سوگواری سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع ،حضرت امام جعفر صادق علیه السلام برگزارمی شود:
زمان:شنبه۷خرداد۱۴۰۱ ساعت۱۲ الی۱۳
مکان:سالن اجتماعات مدرسه علمیه هاجر
از طلاب ودانش آموختگان عزیز دعوت به عمل می آید.
نشست سلامت-مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین
نشست سلامت
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین، نشست سلامت با موضوع آموزش هرم غذایی وتغذیه سالم روز دوشنبه 9 آذر ماه 1400از ساعت 11الی12 با حضور سرکار خانم رضوان خسروی(کارشناس تغذیه مرکز بهداشت)، کارکنان و طلاب پایه اول این مدرسه علمیه در اتاق فرهنگی مدرسه علمیه هاجر به صورت حضوری و همزمان در تالار فرهنگی سامانه مدرس به صورت مجازی برگزارشد.
دراین جلسه سرکار خانم خسروی ضمن معرفی هرم غذایی به توضیح هر کدام از گروههای غذایی گوشت و تخم مرغ، شیر و فراورده های لبنی، میوه و سبزیها، نان و غلات پرداخت.
سرکار خانم خسروی درادامه به میزان مصرف گروههای غذایی اشاره کرد و نحوه ی صحیح شستن سبزیجات را بیان کرد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت دقایق پایانی نشست را به سوالات طلاب پاسخ داد.
بزرگداشت 13 آبان: انقلاب دوم
چرا حضرت امام خمینی(ره) قاطعانه از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا حمایت کردند؟
«انقلاب دوم»
تسخیر سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۳۵۸ توسط دانشجویان مسلمان یکی از وقایع مهم و سرنوشتساز در تاریخ ملت ایران و انقلاب اسلامی است؛ حادثهای که برآمده از زمینههای تاریخی خاص خود بود و با حمایت قاطع حضرت امام خمینی (رحمهالله) و تودههای ملت ایران روبهرو شد.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR ابعاد و اثرات این موضوع و چرایی «انقلاب دوم» نامیده شدن آن از سوی حضرت امام (رحمهالله) را در یادداشت زیر براساس بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی بررسی میکند.
حقیقتی که امام خمینی (رحمهالله) به آن پی برده بود
حضرت امام خمینی (رحمهالله) پس از واقعهی تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان مسلمان، این حرکت را «انقلاب دوم» نامیدند: «اینکه شنیدید امام این حرکت را انقلاب دوم نامیدند، بیمعنا نیست.» ۱۳۹۵/۸/۱۲ و «امام یک جوان نبود که شما بگویید «احساساتی شد و حرفی زد.» امام، آن پیر حکمت و مردِ حکیمِ دنیادیدهی مجرّب، با دید نافذ خود، آنطور از حرکت دانشجویان در آن روز تجلیل کرد. پس امام، به حقیقتی پی برده بود که این را گفت.» ۱۳۷۲/۸/۱۲ اما چرا حضرت امام (رحمهالله) اینقدر قاطعانه از این حرکت حمایت کرده و آن را انقلاب دوم نامیدند؟ در تبیین این موضوع به چند محور میتوان اشاره کرد:
۱. انقلاب ضدّ آمریکایی
اعتراض به سلطهگری دولت مستکبر آمریکا در ایران موضوعی نبود که صرفاً پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه و تأکید امام (رحمهالله) قرار گرفته باشد، بلکه در کنار مقابله با استبداد، مبارزه با استعمار و مشخصاً نفوذ و دخالت آمریکاییها از ابتدای نهضت از سوی ایشان پیگیری میشد: «از سال ۱۳۴۱ مبارزهای همهگیر در ایران شروع شد. قبلاً هم مبارزه بود؛ امّا صنفی و کوچک بود… از سال ۱۳۴۱ تا سال ۱۳۵۷ -یعنی شانزده سال- این مبارزه ادامه داشت تا به پیروزی رسید. عزیزان من! این مبارزهی شانزده ساله اگرچه ظاهراً مبارزه با رژیم شاه محسوب میشد -چون اساساً رژیم شاه را آمریکاییها در سال سیودو بر سر کار آورده بودند و آنها پشتیبانیاش میکردند -اما در واقع یک مبارزهی ضدّ آمریکایی بود. آنها همهکارهی این کشور بودند. آنها به شاه قدرت بخشیده بودند. آنها پشتوانه بودند که او بتواند مردم را آنطور قتل عام و شکنجه کند.» ۱۳۷۳/۸/۱۱ در واقع اساساً دستگیری و تبعید امام خمینی (رحمهالله) در ۱۳ آبان سال ۱۳۴۳ بهدلیل اعتراض ایشان به طرح «کاپیتولاسیون و مصونیت آمریکاییها» بود: «امام عزیز ما، آن مرد یگانهی تاریخ ما، در مقابل طرح کاپیتولاسیون و مصونیت آمریکاییها -که آن روز در ایران همهکاره بودند- ایستاد و بهخاطر این اعتراض، روز ۱۳ آبان با حال غربت و تنهائی، بهوسیلهی مزدوران آمریکا از ایران تبعید شد… پس، وقتی در سال پنجاه و هفت مبارزه پیروز شد و انقلابِ پیروزمند به ثمر رسید، در حقیقت یک انقلاب ضدّ آمریکایی به ثمر رسیده بود.» ۱۳۹۰/۸/۱۱
۲. دشمنی و توطئهگری آمریکا برای نابودی انقلاب اسلامی
با پیروزی انقلاب اسلامی و علیرغم وجود سابقهای فاجعهبار از حضور و دخالت آمریکاییها در ایران و ظلم مستمر آنها به ملت، انقلاب، پیشگام برخورد با آنها نشد: «ما شروعکننده نبودهایم؛ اولِ انقلاب، آمریکاییهایی که دستگیر شده بودند، چند روزی نگه داشته شده بودند، امام فرمود با کمال مراقبت بروند به محل خودشان، سفارت خودشان؛ تا قبل از اینکه مسئلهی تسخیر سفارت پیش بیاید [آمریکاییها] در کمال امنیت اینجا زندگی میکردند؛ راحت میرفتند، میآمدند؛ و البته بدجنسی میکردند. ما شروع نکردیم، آنها شروع کردند؛ آنها از همان اول شروع کردند.» ۱۳۹۵/۳/۲۵ در طرف مقابل اما تلاش آمریکاییها ابتدا متمرکز بر جلوگیری از پیروزی انقلاب اسلامی بود: «آمریکاییها چند روز قبل از پیروزی انقلاب، آدم فرستادند اینجا که شاید بتوانند یک کودتایی راه بیندازند و حرکت مردم را خنثی کنند که البته نتوانستند.» ۱۳۹۵/۸/۱۲ و پس از پیروزی انقلاب نیز دولت آمریکا توطئههای خود برای نابودی انقلاب نوپای اسلامی را با شدت تمام دنبال کرد. سفارت آمریکا در تهران به مرکز توطئه برای براندازی انقلاب ملت ایران تبدیل شده بود: «[آمریکاییها پس از پیروزی انقلاب اسلامی] رفتار شدیداً خصمانهای در پیش گرفتند. این سفارتی که بعد بهعنوان لانهی جاسوسی معرّفی شد -که واقعش نیز همین بود- به مرکز سازماندهی مخالفین و دشمنان انقلاب تبدیل شد که بروند آنجا دستور بگیرند و در بیرون، علیه انقلاب و نظام اسلامی همکاری کنند. آنها در سنای آمریکا، علیه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی مصوّبه گذراندند. تبلیغات آمریکایی در سراسر دنیا، تبلیغات بهشدّت خصمانهای علیه انقلاب و مردم بود که انجام میشد… محمّدرضا را که فراری ملّت ایران بود، در آمریکا پذیرفتند و بهعنوان یک میهمان پناه دادند. اموالی که در اختیار محمّدرضا قرار داشت، بالغ بر میلیاردها دلار میشد که در آمریکا سرمایهگذاری کرده بود… حتّی یک ریالش را به مردم ایران ندادند و نگه داشتند.» ۱۳۷۳/۸/۱۱
۳. خطرِ بازتولید وابستگی و سلطهگری
یکی از شگردهای استکبار جهانی برای کنترل و سپس هضم انقلابها در هاضمهی خود «نفوذ» و سپس بازتولید «وابستگی و استعمار» است: «اگر به تاریخ سی، چهل سال اخیر نگاه کنید، کشورها[ی انقلابکرده] را میبینید که به رژیم آمریکایی وابسته شدند. از چه راهی؟ یا از راه مرعوب کردن، یا تطمیع کردن، یا محتاج کردن و یا فشار وارد آوردن. انواع فشارها را روی این کشورها و ملّتهای مستقل وارد میکردند. آنها هم رابطه را بکلّی قطع نکرده بودند. سفیر هم بود، مسئولین آمریکایی هم بودند. وسوسه میکردند، میرفتند، میآمدند و حتّی دل رهبران انقلابها و رهبران ملّتها را خالی میکردند. آنها را میترساندند، مرعوبشان میکردند، و کسی که مرعوب شد، با اندک تشری میشود او را از میدان خارج کرد. این سرنوشتِ اگر نگوییم همه، اغلب انقلابها است. آنچه که ما از نزدیک دیدیم، آنچه در خبرهای همزمان در دنیا خواندیم یا چه قبل از انقلاب، چه دنبالههایش هم، بعضی در بعد از انقلاب دیدیم، همین بود. عامل این برگشتن چه بود؟ این بود که آن پیوند تحمیلی میان قدرت فائقهی حکومت متجاوز و مستبد آمریکا با این کشورها، منقطع نشده بود.» ۱۳۷۲/۸/۱۲
انقلاب دوم
با در نظر گرفتن این سه محور، به چرایی حمایت قاطعانهی حضرت امام (رحمهالله) از حرکت تسخیر لانهی جاسوسی و «انقلاب دوم» نامیدن آن، بهتر میتوان پی برد. حرکت تسخیر لانهی جاسوسی اوّلاً در ادامهی خط ضدّ استعماری و ضدّ استکباری نهضت امام خمینی (رحمهالله) بود: «امام را از خانهاش ربودند و در غربت کامل، او را در روز ۱۳ آبان سال ۴۳ از ایران تبعید کردند. پانزده سال بعد -پانزده سال، زمان زیادی نیست؛ مثل برق میگذرد- فرزندان امام، یعنی جوانان انقلابی دانشجو، در روز ۱۳ آبان رفتند لانهی جاسوسی آمریکا در تهران را تسخیر کردند؛ آمریکا را از ایران تبعید کردند.» ۱۳۹۰/۸/۱۱ ثانیاً امکان پیشبرد توطئههای دولت آمریکا برای از بین بردن انقلاب اسلامی را منتفی ساخت: «حرکت دانشجویان برای تسخیر سفارت، واکنش به اینهمه خباثت بود که پیروزمندانه اتّفاق افتاد.» ۱۳۹۵/۸/۱۲ و ثالثاً آخرین رشتهی ارتباط بین انقلاب و آمریکا را قطع کرد: «قضیّهی لانهی جاسوسی، این آخرین رشتهی ارتباط ممکن را بین انقلاب و آمریکا برید و قطع کرد. این، خدمت بزرگ و ذیقیمت را به انقلاب ما کرد.» ۱۳۷۲/۸/۱۲
نکتهی آخر اینکه علیرغم این مبارزهی تاریخی و پرثمر ملت علیه دولت مستکبر و سلطهگر آمریکا، دشمن از نفوذ مجدد و بازسازی سلطهگری خود ناامید نیست: «با نظام اسلامی دشمن است و میخواهد همان وضع قبلی برقرار باشد. میگویند که پنجرهها را باز کنید… بنده گفتم بله، پنجرهها را بگشایید که ما را که از در بیرون کردهاید داخل بیاییم؛ پنجرهها را باز کنید که ما بتوانیم راحت داخل بیاییم.» ۱۳۹۴/۰۸/۱۲ موضوعی که هوشیاری بیش از پیش مردم و مسئولان را ضروری میسازد.
آئین جشن با شکوه میلاد رسول مکّرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلوات الله وسلامه علیه وآله و امام جعفرصادق علیه السّلام
آئین جشن با شکوه میلاد رسول مکّرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلوات الله وسلامه علیه وآله و امام جعفرصادق علیه السّلام
آئین جشن با شکوه میلاد رسول مکّرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلوات الله وسلامه علیه وآله و امام جعفرصادق علیه السّلام روز دوشنبه 3آبان ماه1400از ساعت 10الی 11 با حضور حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی (رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین) ، طلاب وعموم بانوان در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران هاجربه صورت حضوری وهمزمان در تالار فرهنگی سامانه مدرس به صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی ضمن تبریک هفته ی وحدت به اهمیت اسلام ناب اشاره کرد .
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین تصریح کرد: غربی ها(کشورهای غیر مسلمان) ما را به بی فرهنگی متهم می کنند درحالی که بیشترین جرم و جرایم را خود مرتکب می شوند.
کسانی که خود اهل خشونت هستند چون رسانه دست آنهاست مسلمانان را متهم به خشونت جلوه می دهند .
ایشان درادامه افزود: فرهنگ اسلام تاثیرات عجیبی دارد، چرا که از بین بدترین انسان های روی زمین، بهترین انسان ها را ساخته است.
حجت الاسلام کاظمی با اشاره به جاهلیت اولی( قبل از اسلام) بیان کرد امروز با شعار تساوی زن و مرد، به زن خیانتها صورت گرفته و در حالی که تکنولوژی در کشورهای غربی، پیشرفت کرده اما در اخلاق پیشرفتی نداشته اند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین در بخشی از سخنان خود با بیان ویژگیهای دوران جاهلیت اعم از زنده به گور کردن دختران، شهوت رانی و خرافه پرستی گفت: در اسلام آنچه مهم است شخصیت افراد است که به آن اهمیت زیادی داده شده است که متاسفانه امروز با شخص کار دارند و با آن شرایط زن را برای کار کردن قبول می کنند.
وی با اشاره به جاهلیت مدرن تصریح کرد: زمان رسول اکرم صلوات الله وسلامه علیه واله، شهوت رانی و زنده به گور کردن دختران در آن زمان، رواج داشت و اکنون هم غرب سرمایه های فراوانی خرج می کند تا نقش زن درخانواده را نابود کند و متاسفانه سوغات غرب برای ما، سقط جنین بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی خطاب به حاضران گفت: اسلام با تمام جوانبش شفا بخش است نه اینکه بخشی را اجرا و بخشی را (که به نظر ما ضرر دارد) حذف کنیم ودراین مورد به رواج سبک زندگی غربی درکشور اعم ازمعماری ، تلویزیون، بازار و…اشاره کرد.
وی افزود:ایام ولادت پیامبر صلوات الله وسلامه علیه واله فرصت مناسبی برای تفکر و بازیابی دوباره اسلام و تحقیق است. هرجا خوبی ذکر شده از اسلام است و رسول مکرّم اسلام صلوات الله وسلامه علیه واله با صبوری و مهربانی اسلام را تبلیغ می کردند.
وی درپایان خاطر نشان کرد: امروز تمرکز دشمن روی جنگهای پیامبر است وما باید با مطالعه جنگ ها وکشتار هایی که زمان پیامبر صلوات الله وسلامه علیه واله صورت گرفته و مقایسه آن با دیگر جنگها که علت آن جنگها کشور گشایی و غارت بوده ،روشنگری کنیم که هدف پیامبر از جنگهایی که صورت گرفته دفاع بوده نه کشور گشایی.
حجت الاسلام والمسلمین کاظمی درخاتمه با مدیحه سرایی، این جشن باشکوه را حال وهوایی معنوی بخشید وشادی جشن را مضاعف کرد.
قرائت قرآن،هماهنگی با مجری ،پذیرایی ،پخش کلیپ ،مدیحه سرایی، پاورپوینت مناسبتی، اهدای بسته های فرهنگی، فضا سازی و… از برنامه های حاشیه ای این جشن بود.
گزارش نشست علمی پژوهشی "نقد و بررسی شبهات واقعه عاشورا"
نشست علمی پژوهشی با عنوان نقد و بررسی شبهات واقعه عاشورا روز دوشنبه مورخ 1400/06/08 با حضور استاد برجسته حجت السلام دکتر محمّد باقر پور امینی و با همکاری معاونت پژوهش مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین و جامعة المصطفی العالمیه واحد آشتیان به صورت مجازی برگزار و با استقبال خوبی از سوی طلاب و مدارس علمیه سراسر کشور مواجه شد.
در ابتدا دکتر پور امینی در پاسخ به کسانی که سعی دارند یزید را از ارتکاب قتل امام حسین علیه اسلام تبرئه کنند و شیعیان را متهم به قتل امام علیه السلام کنند که شیعیان امام خود را به کوفه دعوت کردند و او را کشتند! گفت: «این اتهام فرافکنی غیر قابل باوری است. چون در جایی نداریم که شیعه به عنوان مذهبی رسمی در کوفه مطرح بوده که بزرگان کوفه نامه ای نوشته باشند و از امام دعوت کرده باشند و خودشان هم کشته باشند. جریان وسیعی در کوفه دعوت کردند. شهید مطهری می فرماید که قیام امام حسین (ع) یک قیام چند ماهیتی است و صرفاً به خاطر دعوت مردم کوفه این حرکت آغاز نشد. اول: ایستادن در برابر حاکمیت ظلم و جور یزید که اصلا امام بیعت نکردند؛ دوم: امربه معروف وسومی؛ بعد در رمضان سال 60 ه.ق نامه های مردم کوفه مطرح شد. افراد شاخص شیعه هم اگر درر بینشان بود، آنهایی بودند که در کربلا حاضر شدند و جزء شهدای کربلا بودند. ولی از آنهایی که عمله ی یزید بودند و ستمگر شدند، یک نفر را نمیتوانیم نام ببریم که به تشیع شهره باشد. آیا شمر و عبید الله و ابن سعد را می توان شیعه تلقی کرد؟! سوابق کسانی را که در برابر امام حسین ایستادند را بررسی کنید».
استاد در ادامه فرمودند: «عمده مورخان مثل تاریخ طبری، ابن کثیر در البدایه و النهایه و ابن اثیر در الکامل دارند که دستور اولیه از طرف یزید به عنوان حاکم مطرح شد. یزید نامه نوشت به حاکم مکه، حاکم مدینه و ابن زیاد که از افراد خاصی یعنی حسین بن علی (ع)، عبد الله بن زبیر و عبد الله بن عمر را به زور بیعت بگیرند و … این نامه در تاریخ یعقوبی آمده است. ابن عساکر هم از نویسندگان عصر اموی است که اورده یزید در نامه امر به جنگ با حسین (ع) کرد و گفت اگر بر او ظفر یافتید او را نزد من بیاورید. به ویژه اینکه ابن عساکر در پایان نیز قاتلان سید الشهداء را لعن کرده است. در کامل ابن ثیر نیز به نقل از ابن زیاد آمده که حسین را کشتم به این دلیل که او بر امام خروج کرد. یزید مرا در دو کار مخیر کرد یا حسین (ع) را بکشم یا خودم کشته شوم.
فراتر از اینها افشاگریهای زینب کبری و امام سجاد (علیهما السلام) روشن کرد که در گام اول عبیدالله به صورت مستقیم و در گام دوم یزید به عنوان آمر و دستوردهنده اصلی عامل شهادت اباعبدالله (ع) بودند.
شبههی دیگری که دکتر امینی پور پاسخ دادند چنین است:
مگر نه اینکه امام حسین علیه السلام به علم امامت می دانستند چه وقایعی در انتظارشان است، چرا خانواده و زن ها و بچه ها را به همراه بردند تا به خاندان اهل بیت تعرض و ظلم شود و همه متحمل رنج و عذاب شوند؟
در پاسخ باید توجه داشت، سید ابن طاووس در لهوف که به ترتیب وقایع قبل از قیام، قیام و بعد از قیام عاشورا و برای زائران سیدالشهداء (ع) نوشته است، در بخش اول دارد: امام حسین علیه السلام خاندان خود را آوردند تا پیشگیری کنند از گروگان گیری ایشان و جلوگیری از حرکت اصلاحی امام. امام بیعت نکرد و اعتراضش را با همین بیعت نکردن اعلام کرد. از 28 رجب که امام از مدینه حرکت کرد و 5 ماه هم در مکه بودند، این موضوع روشن بود. نکته دوم: حضور در صحنه خاندان و حرکت از مکه در 8 ذی حجه که مسلم نامه داد که کوفیان آماده هستند. بله خیلی ها میدانستند و در دیدارها به روایت پیامبر اکرم (ص) استناد میکردند که حسین (ع) در کربلا به شهادت میرسد؛ اما حضور در صحنه خاندانی قرار است بمانند، هر چند رنج و سختی را تحمل کنند ولی این وقایع باید حفظ می شد و شاهدانی باید وقایع را میدیدند و ثبت می شد تا از تحریف ها جلوگیری شود. چون با سلطه اموی بر رسانهی عمومی راحت می توانستند بگویند، حسین (ع) تب کرد و کشته شد! چنانکه بسیاری از قضایا را تحریف کردند.
سپس ایشان به یک نمونه از این تحریفها اشاره کردند: «سعد بن عباده با خلافت ابوبکر مخالفت کرد؛ گرچه خودش هم ادعا داشت؛ به شام تبعید شد و او را کشتند. اطرافیان خلفاء سؤال کردند: سعد بن عباده چه شد؟ گفتند جنی ها او را کشتند. همچنین ابن ابی الحدید از استادش نقل میکند که: چرا علی بن ابیطالب (ع) اعتراض نکرد در روزهای اول؟ و بعد بیعت کرد؟ جملهای دارد که: او ترسید که جنی ها او را بکشند! به راحتی افراد را حذف میکردند و یک نسبتهای وارونه هم برای آنها قرار میداندند. همین وقتی که خالد بن ولید بعد از فوت پیامبر اکرم(ص) در آغاز خلافت ابی بکر به راحتی وارونه کردند. مالک بن نویره بعیت کرده بود با خلیفه اول اما او برای توجیه تعدیاش گفت او بر خلیفه شوریده است و سرش را بریدند و گذاشتند روی منقل و سوزاندند.
نکته سوم اینکه حرکت امام تا روز عاشورا حرکت تکمیل شده نبود. ماندگاری قیام به برکت حضور زینب (س) تا کوفه و از آنجا تا شام به همراه امام سجاد (ع) بود. اگر حرکت حماسی امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) را نداشتیم واقعا کربلا در کربلا می ماند.
شبهه سوم در رابطه با زیارت عاشورا است: زیارت عاشورا سندهای مختلفی دارد، بعضی اساتید میگویند در سند اصلی زیارت عاشورا در قسمت لعن اسم خلفای بنی امیه نیامده است: اللهم خص انت اول ظالم باللعن منّی… . لذا لازم نیست در ایام تبلیغ حج به زیارت عاشورای مفاتیح الجنان استناد کنید و نسخه ای را در زیارت عاشورا مورد استناد قرار دهید که اسم خلفا در آن نیامده باشد!
نکته یک: آیا فقط در عرصه عمومی که شیعه نیستند می خواهیم صحبت کنیم؟ یک نکته هم نسبت به باور ماست. اصولا در صدا و سیما زیارت عاشورا را کامل پخش نمی کنند چون بعد ملی و بین المللی دارد. اما این به معنای انکار زیارت عاشوراست؟ نه. به تصریح بزرگان شیعه و حدیثشناسان، علمای رجال، وثاقت سند زیارت عاشورا قطعی است و تأییدات غیبی هم دارد. نکته دیگر درباره نسخه زیارت عاشورای موجود است. اول منبع که این سند را دارد شیخ طوسی است. زیارت عاشورا در کامل الزیارات بن قولویه داریم که در فراز اللهم خص انت اول ظالم باللعن منّی… است. اول منبعی که این سند را دارد، مصباح المتهجد از شیخ الطائفه، شیخ طوسی است تصریح به همین زیارت عاشورای موجود در مفاتیح الجنان شده در صفحه 776: «ثم یقول: اللهم خص انت اول ظالم باللعن منی و ابدء به اولا ثم الثانی و الثالث و الرابع و العن یزید خامسا و العن عبید الله بن زیاد و ابن مرجانه و عمر بن سعد و آل ابی سفیان و آل زیاد و آل مروان الی یوم القیامه». بله نسخه دیگری از زیارت عاشورا در کانل الزیارات ابن قولویه است که عبارات و ادبیاتش در این فراز به گونهای دیگر است. این عبارت نسبت به باور خودمان است ولی از باب تقیه قرار نیست در جمع اهل سنت تصریح به اینها کرد. بیاناتی داریم که تعیین می کند که اولا کدام شخص است؟ الثانی کدام شخص است؟ ولی باور ما به عنوان مانیفست اصلی این است. بالاخره در تبلیغ بین الملل مقتضای حال و مقام را در نظر بگیرید. اینها باور قطعی ماست و قرار نیست به کسانی که سطح باورشان یک باور عمومی است و فقط به شهادتین اقرار دارند و تصویر عمومیشان همان خلفای سه گانه است و امیرالمؤمنین علی علیه السلام را به عنوان خلیفه چهارم می پذیرند. قرار نیست در مقام اول تمام این معارف خاص را به دیگران منتقل کنیم.
سؤالی دیگر که حجت الاسلام امینی پور پاسخ دادند آن است که:
علت عدم حضور همسر حضرت زینب علیها سلام در کربلا چیست؟
عبد الله بن جعفر در تاریخ شخصیت برجستهای است. سن ایشان از امام حسین (ع) بیشتر بود و بعد از شهادت امام علی(ع) به شدت مطیع امام حسن(ع) و امام حسین (ع) بود و بسیار آدم خیّری هم بود.
مرحوم مامقانی در تنزیه المقال می گوید: عبد الله بن جعفر نابینا بوده که مانع از حضور این شخصیت شده است.
پذیرفتن این مطلب سخت است چون عبدالله نامه ای می نویسد به امام حسین (ع) که از این راه که رفتی برگرد که ممکن است کشته شوید و اگر شما بروید روشنایی زمین خاموش می شود؛ شتاب نکنید. می گویند رفته بود پیش عمر بن سعید اشتر که امان نامه ای برای امام بگیرد که مرحوم مفید در کتابش صفحه 68 یا 69 دارند. یک توجیه دیگر آن است که به فرمان امام نشست تا از اموال امام و بقیه بنی هاشم حفاظت کند و نظارت داشته باشد.
بحث مریضی این شخص را نیز خیلی ها تأکید دارند. خودش ماند اما فرزندانش را فرستاد. فرزندانی که منسوب به زینب کبری (س) بودند. به هر حال ایشان محمد بن حنفیه و کسانی که منسوب به قیام بودند، زیان کردند که در قیام شرکت نکردند.
شبهه بعد درباره حضور حضرت رقیه (س) در کربلاست و آیا امام حسین دختری به نام رقیه سه ساله داشته؟
اصطلاحی در فقه هست که در موضوعات خارجیه شهرت کفایت می کند. همین مزاری که منسوب به رقیه بنت الحسین (س) است کفایت میکند. لذا نسل در نسل علما و بزرگان این بنا را به نام حضرت رقیه (س) زیار ت می کردند و افتخار می کردند
متنی در لباب الانساب ابن فندق بیهقی قرن 6 ه.ق است که قدیمی ترین متن است در ذکر افراد منسوب به امام حسین (ع):
« أما الحسينية، فهم من أولاد الحسين بن علي رضي الله عنهما، ولم يبق من أولاده إلا زين العابدين رضي الله عنه وفاطمة وسكينة ورقية، فأولاد الحسين رضي الله عنه من قبل الأب هم من صلب زين العابدين رضي الله عنه.» بعض جاها فقط فاطمه و سکینه آمده؛ این بهترین منبع برای استناد به داشتن فرزندی به نام رقیه برای امام حسین (ع) است.
نکته ای درباره سیاه پوشی در عزاداری:
لباس سیاه لباس غم است و وهابیت می گویند این بدعت شیعه است.
یک قضیهای را چند نفر نقل کردند، هم احمد حنبل در مسندش ذکر کرده و هم جامع الاحادیث سیوطی نقل کرده و هم در تهذیب اللغه ازهری هست که بر مشروعیت پوشیدن لباس سیاه در عزا تصریح دارد. در عبارت سیوطی هست و تهذیب اللغه ازهری (ج12، ص 302) تصریح دارد: درباره اسماء بنت عمیس دارد که وقتی همسرش جعفر به شهادت رسید پیامبر امر کرد به من که سه روز لباس سیاه عزا بپوش. البته بر سه روز تاکیدی نیست چون یک امر عرفی است.
استاد پور امینی در پاسخ به اینکه برخی القا میکنند که اسلام دین گریه و عزا است؛ تصریح کردند که این نسبت دروغی است. اسلام همچنانکه توصیه به گریه در امور خاص می کند ه خاطر حکمتی که دارد، بتوصیه به شادی و نشاط هم دارد. پیامبر اسلام (ص) به مؤمن توصیه میکند که اوقات روز را سه قسم کن و یک قسم را برای لذت حلال قرار بده. اسلام دینی بود که پیغمبرش همواره در تبسم بود و توصیه می کردند هر که برادر خود را شادمان کند، در قیامت شادمان است. حارث بن جوز نقل میکند: «ما رأیت احدا کان اکثر تبسما من رسول الله».
علمای ما وقتی می خواهند از صفات مرمنین یاد کنند؛ مثلا ابن سینا در بیان مختصات عرفان میگوید: «العارف حشّ بشّ بسّام: انسان عارف گشادهرو است و همواره تبسمی بر لب دارد.» دین اسلام دین جامعی است که همه ابعاد زندگی کاملا جای خود را مشخص کرده.
از سوی دیگر گریه در جای خاص به ویژه گریه بر حسین بن علی (ع) فضیلت است: من بکی و ابکی واحدا فله الجنه. بالاخره حفظ این حرکت حیات بخش مرهون این گریهها و سوگواری برای اباعبدالله الحسین علسه السلام است. در پاسخ این امر هم جلوه های شادمانی را بیان کنیم و هم گریه در موراد خاص را.
درباره حضرت قاسم (ع) و ازدواجش باید گفت:
خیلی ها نقل می کنند که قاسم به سن بلوغ نرسیده بود و بحث ازدواجش هم مطرح نبود.
ولی بیهقی در لباب الاانساب جلد یک صفحه 97 مراجعه کنید، سن قاسم را 16 سال می داند. مرحوم شعرانی دفاع می کند و می گوید چه دلیلی دارد که این موضوع را نفی کنیم؟ ولی شهید مطهری حرف ایشان را نفی می کند. اساسا آن حجله و ازدواج یا عدم ازدواج قاسم دخلی در برق و شکوه قیام امام حسین (ع) ندارد. آنچه درخشان است در واقعه عاشورا جملهی زیبای قاسم است که حضرت فرمود مرگ در نگاه تو چگونه است؟ قاسم (ع) فرمود: “احلی من العسل” که شیرینی شهادت از هر شیرینی دیگر بالاتر است. ما نه بر طبل نفی آن بزنیم نه بر اثباتش؛ این یک مطلب رده دوم است.
یک دیدگاه دیگر هم هست که این موضوع در دوره صفویه مطرح شده و در منابع تاریخی نداریم این قضیه را. تذکره الشهداء این مطلب را دارد.
می گویند اشتباهی شده بین قاسم بن حسن و حسن بن حسن برادر قاسم که جزء مجروحان بود و دستش قطع شد و با فاطمه بنت حسین ازدواج کرد. امام حسین (ع) به حسن بن حسن (ع) فرمود: این دو دختر کدام را می خواهی؟ سکوت کرد. امام فرمود: من فاطمه را به زوجیت تو در می آورم چو اشبه به مادرش فاطمه (س) است. حسن بن حسن (ع) تا سال 117 ق زندگی کرد و در مدینه وفات یافت. کسی به ازدواج سکینه هم که اشاره نکرده است.
چرا در جامعه در رابطه با کرونا گفتمان خوبی صورت نگرفت؟
انسان احساس می کرد تعارضی بین علم و دین هست. می گفتند مجالس امام حسین (ع) دارالشفاء است. نه دار البلاء. اصلا تعارض علم و دین را نباید ترویج کنیم. نمی شود گفت فقط دانش پزشکی یا فقط حرم!! بالاخره علم امنیت بیرونی می آورد و دین امنیت درونی می آورد؛ نباید این تقابل ایجاد شود. هر بیماری باید روند طبیعیاش را برای درمان طی کند: ابی الله ان یجری الاشیاء إلا بالأسباب فجعل لکل شیء سببا ( روایت از امام صادق علیه السلام). خدا هر چیزی را از راه اسبابش قرار داده است. قرار نیست هر چیزی به دست معصومین (ع) انجام بگیرد. مرحوم طبرسی اشاره می کند حضرت موسی (ع) مریض شد؛ گفت: درمان نمی خواهم، آنکه درد داده درمان هم داده است. جبرئیل آمد و گفت: خدا می فرماید تو را شفا نمی دهم تا دارو بخوری؛ درد از من است و دارو هم از من است. موسی روند درمان را طی کرد و خوب شد ولی در دلش این بود که چرا خدا مرا شفا نداد؟جبرئیل آمد و گفت: “اردت ان تبطل حکمتی توکلک علیّ” می خواستی حکمت خودم را صرفا با توکل بر من باطل کنی؟ فمن اودع العقاریر منافع الاشیاء غیری؟ چه کسی نفع و سود را در این گیاهان (دارو) قرار داده غیر از من؟
نکته دیگر اینکه شفا دهی ویژه خداست. هو الشافی و شفا را در هر چیزی که بخواهد قرار میدهد. قرآن شفای صدور است. خدا در عسل، در انسان شفا قرار داده است. امام حسن عسگری (ع) می فرماید: «یا من یجعل الشفاء فی ما یشاء من الاشیاء» ای آن کسی که شفا را در هر یک از اشیاء که بخواهی قرار می دهی.
انبیا و اولیاء عظام فاعل های بالاذن هستند؛ مستقل که کاری نمیتوانند بکنند. حضرت مسیح (ع) کور مادرزاد و پیس را درمان میکرد و مرده را زنده می کرد باذن الله. باور ما هم همین است؛ امام حسین (ع) نه تنها بیماری را شفا می دهد بلکه مرده را نیز زنده می کند به اذن خدا؛ چراکه مقام امام از انبیاء بالاتر است.
آیا جایی داریم که اهل بیت (ع) ما گفته باشند حتی اگر بیماری واگیر داشتی بیا در مجالس ما حتی اگر باعث اشاعهی بیماری شوی بیا و شفا می یابی؟! خداوند تبارک و تعالی فرموده: «ادعونی استجب لکم» چقدر مردم می روند دعا می کنند اما اجابت نمی شود؟ این ارتباط و اتصال اقتضای اجابت دارد ولی نه اینکه ما مصلحت اندیشی کنیم که خدایا چرا اجابت نکردی؟!
بله! الشفاء فی تربته، الاجابه تحت قبته: اجابت زیر قبه اباعبدالله تضمین شده است یعنی اینجا اقتضای بیشتری برای اجابت است ولی آیا هر کسی تربت سید الشهداء را خورد شفا پیدا کرد؟ اینها مکان هایی است که اقتضای شفا دارد… آیا امام رضا (ع) همه را صد در صد شفا می دهند؟ قرار نیست نظام سبب و اسباب به هم بخورد. اعجاز در موارد نادر است. چرا شفا را فقط شفای جسمی در نظر میگیریم و شفای روحی و اعتقادی را در معادلات خودمان نمیآوریم؟ هزاران نفر شبهات اعتقادی دارند، مشکلات روحی دارند و به حرم امام رضا (ع) می روند و دگرگون میشوند.
این عین جسارت و بی ادبی است که کسی بیمار کرونایی باشد و برود در مجالس و ماسک را در بیاورد و بگوید میخواهم شفا بگیرم. اینها مسئولند در خون مردم و مرگ مردم.
خداوند به دو تن از پیامبرانش میفرماید: «و طهرا بیتی للطائفین و للعاکفین و الرکّع السجود» خانه را پاک کن برای طواف کنندهها و برای عبادت کنندگان و نمازگزاران. مفسران میگویند طهارت از بت ها و اوثان هست ولی بیماریها هم هست.
اگر چنین است کل بهداشت را از حرمها برداریم! برای چه بهداشت هست؟ نظافت وجود دارد؟ مگر برای دور کردن میکروب ها نیست؟ بگوییم اینجا همواره هیچ میکروبی وارد نمیشود؟ این حرفهایی که از روی احساس و عدم فکر زده میشود آسیبزا است. سعی کنیم بر اساس مشی پیشوایانمان عمل کنیم. متاسفانه هم پارسال و هم امسال به گونه ای عمل می شود - بخصوص اهل علم چه خواهر و چه برادر- که لطمه به باورهای شیعیان می زند. چیزی که گفته نشده برای مجلس گرمی خودمان بیان میکنیم و کسی در مجلس اباعبدالله (ع) میآید و مبتلا میشود، پس فردا اعتقادش اگر متزلزل شد و گفت در مجلس ابی عبدالله (ع) این بیماری را گرفتم، یقیناً مسئولیتش بر عهده کسانی است که این فکر نسنجیده را ترویج کردند.
چهارمین جلسه آشنایی با تحولات جهان اسلام
چهارمین جلسه ی دوره آموزشی- بصیرتی آشنایی با تحوّلات جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم پاز(مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین)، حجه الاسلام والمسلمین کاظمی (ریاست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین)، طلّاب، اساتید مدرسه علمیّه هاجر و تعدادی از خواهران بسیجی روز شنبه مورخ 29/3/1400از ساعت 9الی 10:30با موضوع گسترش اسلام در غرب و اسلام هراسی در محیط اروپا و آمریکای لاتین، در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین کاظمی درابتدای این جلسه ضمن تبریک به مناسبت حضور پرشور و حماسی مردم در انتخابات، آماری از رشدحضور مردم در مقایسه با انتخابات مجلس شورای اسلامی شهرستان خمین ارائه داد.
سپس حجت الاسلام والمسلمین پاز در آغاز بیاناتشان از آشنایی با قران و اهل بیت علیهم السلام و این که راه حل مشکلات جامعه ارتباط با اهل بیت وقران است، سخن گفت.
مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین درادامه از انتخابات ایران وحق رأی ونظر مردم صحبت کرد و اینکه در غرب در حالی که ریاست جمهوری انتصاب صددر صدی و باطل است، سعی می کنند انتخابات ایران را هم انتصابی نمایش دهند.
وی ضمن مقایسه ایران با کشورهای غربی افزود: کشورهای زیادی انتخابات دیروز شما را رصد کردند؛ این انتخابات نقطه ی عطفی است در کشور شما، این همه مشارکت و امنیت که نظیر آن در کشورهای غربی نیست.
مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین تصریح کرد: اسلام از حوزه ها منتشر می شود وما وظیفه داریم نگذاریم این انقلاب به انحراف کشیده شود و به چپ و راست برود.
وی به نابسامانی اوضاع فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در غرب بویژه در اسپانیا اشاره کرد و افزود: اسپانیا کشور ثروتمندی است که ثروت آن توسط کشورهای غربی مصادره می شود. آرژانتین هم یک کشور جهان اسلامی است که کل محصولات آن را کشورهای اروپایی می برند.
حجت الاسلام والمسلمین پاز در بخش دیگری از سخنانشان به مسائل زنان در کشورهای غربی اشاره کرد وآن را با کشور ایران مقایسه نمود.
مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین زنده به گور کردن زمان جاهلیت قبل از اسلام را خاطر نشان شد و افزود: درغرب با قانونی کردن سقط جنین جاهلیت مدرن شکل گرفته است.
وی در پایان به نحوه ی تدریس مبحث خانواده در مدارس غرب اشاره کرد وگفت به گونه ای فرهنگ سازی می کنند که اگر یک مسلمان ایرانی تازه وارد به کشور غربی، تا مدتی خوب است واگر اسکان او در غرب ادامه یابد خود به خود از فرهنگ ایرانی اسلامی فاصله گرفته واکثرا حجاب را کنار گذاشته و تفکر غربی در وی شکل می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین پاز درخاتمه خطاب به حاضران تصریح کرد: مرد در کنار زن موفق تر است و مدل حاکم در جامعه باید الگو گیری از حضرت زهرا سلام الله علیها باشد. ما به سمت ظهور حرکت میکنیم ولی تا کنون مسائل ما اصلاح نشده است. ان شا الله با شناخت امام، انقلاب و رهبر فرزانه (که محبوب و دوستدار خداست، در مقابل کفار با صلابت است و تمام برنامه هایش برای رضای خداست) را درست بشناسیم و بدانیم اگر قرار است راه امام پا بر جا باشد باید ولایتمدار و زیر پرچم ولایت وگوش به فرمان رهبر عزیز باشیم.
چهارمین جلسه ی دوره آموزشی- بصیرتی آشنایی با تحوّلات جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم پاز(مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین)، حجه الاسلام والمسلمین کاظمی (ریاست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین)، طلّاب، اساتید مدرسه علمیّه هاجر و تعدادی از خواهران بسیجی روز شنبه مورخ 29/3/1400از ساعت 9الی 10:30با موضوع گسترش اسلام در غرب و اسلام هراسی در محیط اروپا و آمریکای لاتین، در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین کاظمی درابتدای این جلسه ضمن تبریک به مناسبت حضور پرشور و حماسی مردم در انتخابات، آماری از رشدحضور مردم در مقایسه با انتخابات مجلس شورای اسلامی شهرستان خمین ارائه داد.
سپس حجت الاسلام والمسلمین پاز در آغاز بیاناتشان از آشنایی با قران و اهل بیت علیهم السلام و این که راه حل مشکلات جامعه ارتباط با اهل بیت وقران است، سخن گفت.
مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین درادامه از انتخابات ایران وحق رأی ونظر مردم صحبت کرد و اینکه در غرب در حالی که ریاست جمهوری انتصاب صددر صدی و باطل است، سعی می کنند انتخابات ایران را هم انتصابی نمایش دهند.
وی ضمن مقایسه ایران با کشورهای غربی افزود: کشورهای زیادی انتخابات دیروز شما را رصد کردند؛ این انتخابات نقطه ی عطفی است در کشور شما، این همه مشارکت و امنیت که نظیر آن در کشورهای غربی نیست.
مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین تصریح کرد: اسلام از حوزه ها منتشر می شود وما وظیفه داریم نگذاریم این انقلاب به انحراف کشیده شود و به چپ و راست برود.
وی به نابسامانی اوضاع فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در غرب بویژه در اسپانیا اشاره کرد و افزود: اسپانیا کشور ثروتمندی است که ثروت آن توسط کشورهای غربی مصادره می شود. آرژانتین هم یک کشور جهان اسلامی است که کل محصولات آن را کشورهای اروپایی می برند.
حجت الاسلام والمسلمین پاز در بخش دیگری از سخنانشان به مسائل زنان در کشورهای غربی اشاره کرد وآن را با کشور ایران مقایسه نمود.
مسئول مرکز اسلامی بوئنوس آیرس آرژانتین زنده به گور کردن زمان جاهلیت قبل از اسلام را خاطر نشان شد و افزود: درغرب با قانونی کردن سقط جنین جاهلیت مدرن شکل گرفته است.
وی در پایان به نحوه ی تدریس مبحث خانواده در مدارس غرب اشاره کرد وگفت به گونه ای فرهنگ سازی می کنند که اگر یک مسلمان ایرانی تازه وارد به کشور غربی، تا مدتی خوب است واگر اسکان او در غرب ادامه یابد خود به خود از فرهنگ ایرانی اسلامی فاصله گرفته واکثرا حجاب را کنار گذاشته و تفکر غربی در وی شکل می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین پاز درخاتمه خطاب به حاضران تصریح کرد: مرد در کنار زن موفق تر است و مدل حاکم در جامعه باید الگو گیری از حضرت زهرا سلام الله علیها باشد. ما به سمت ظهور حرکت میکنیم ولی تا کنون مسائل ما اصلاح نشده است. ان شا الله با شناخت امام، انقلاب و رهبر فرزانه (که محبوب و دوستدار خداست، در مقابل کفار با صلابت است و تمام برنامه هایش برای رضای خداست) را درست بشناسیم و بدانیم اگر قرار است راه امام پا بر جا باشد باید ولایتمدار و زیر پرچم ولایت وگوش به فرمان رهبر عزیز باشیم.
جشن بزرگ دهه کرامت
جشن بزرگ دهه کرامت
به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین؛ با همکاری مدرسه علمیه فاطمیه شهرستان محلات؛ به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت ودر آستانه ی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری،جشن بزرگ دهه کرامت با حضور حجت الاسلام والمسلمین دیّانیزید عزّه (مدیرحوزه علمیه برادران شهرستان خمین) روز سه شنبه25خرداد ماه1400 از ساعت 18 الی19:30 به صورت حضوری در فضای باز مدرسه علمیه خواهران هاجراین شهرستان وهمزمان به صورت مجازی درتالار فرهنگی سامانه مدرس برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دیّانی درابتدا ضمن تبریک دهه کرامت به اهمیت انتخابات 28 خرداد ماه 1400 اشاره کرد.
مدیر حوزه علمیه برادران در ادامه با یاداوری برخی از اقدامات منافقین وبراندازان اسلام، اهمیت هوشیاری در این برهه از تاریخ را بیان کرد.
وی درخاتمه خطاب به حاضران تصریح کرد: پیروی از منویات مقام عظمای ولایت حفظه الله که سکّان دار این انقلاب است و عمل به موقع حامیان ولایت دراین انتخابات تاثیر گذار است ومراقب باشیم بار دیگر باعث درآمدن اشک رهبرعزیزمان نشویم وبا حضور پر شور خود در انتخابات صفحه ی جدیدی از تاریخ را پرافتخارتر از همیشه رقم بزنیم.
درادامه برنامه جناب آقای نظری مقدم(عضو کانون مداحان شهرستان خمین) با مدیحه سرایی وشعر خوانی حاضرین را به فیض رساند وشادی مجلس اهل بیت علیهم السلام رادوچندان کرد.
سومین جلسه آشنایی با تحولات جهان اسلام
سومین جلسه آشنایی با تحولات جهان اسلام
سومین جلسه آشنایی با تحولات جهان اسلام روز شنبه مورخ 22 خرداد ماه 1400 از ساعت 9 الی 10:30 با موضوع استراتژی جمعیّت در جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد خدادادی (معاون بین الملل دانشکده هدی و مبلغ منطقه آمریکای لاتین)، طلاب و بسیجیان شهرستان خمین در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین برگزار شد.
این جلسه با طرح این سوال که نسبت یک فعال فرهنگی؛ مبلغ، طلبه و مومن دغدغه مند در عرصه ی بین الملل چیست؟ آغاز شد.
در ادامه پس ازشنیدن پاسخ شرکت کنندگان، استاد محترم فرمود: برای تعیین اهداف، نیاز به شناخت بیشتر داریم و در خصوص تفکر بین الملل ابتدا مقدمه ای بیان کرد و ضرورت داشتن تفکر بین الملل را خاطر نشان کرد.
معاون بین الملل دانشکده هدی و مبلغ منطقه آمریکای لاتین محور اصلی کار فرهنگی را ایجاد تغییر در مخاطب از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب دانست وافزود: محوری ترین بحث قران کریم هم تغییر انسان است.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین محمدخدادادی با توجه به جهانی و ابدی بودن دین اسلام تصریح کرد: ما با دارا بودن تفکر بین الملل که شامل مقدمه و ضرورتاست می توانیم از استراتژی خوبی برخوردار باشیم.
ایشان با شرح گام سه گانه استراتژی شامل 1- تحلیل وضعیت موجود که فرصت ها و تهدید ها که در بخش بیرونی و نقاط قوت و ضعف که مربوط به بخش درونی 2-راهبردها 3- اقدام و عمل مباحث خود را تکمیل کرد.
وی در خاتمه بیان داشت: جهانی شدن ناظر به پروسه است،که خواسته یا ناخواسته پیش می رود اما جهانی سازی پروژه است یعنی افرادی هستند که باعث می شوندکار با سرعت بیشتری پیش رود.
دومین جلسه آشنایی با تحولات جهان اسلام
دومین جلسه آشنایی با تحولات جهان اسلام
دومین جلسه ی دوره آموزشی- بصیرتی تحوّلات جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین ماهر(مبلّغ و استاد جامعه المصطفی)، حجه الاسلام والمسلمین کاظمی (ریاست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین) ، طلّاب و اساتید مدرسه علمیه هاجر و تعدادی از خواهران بسیجی روز شنبه مورخ 8/3/1400از ساعت 9الی 10:30 در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد.
در این جلسه در آغاز این جلسه مدیرمحترم مدرسه علمیه هاجر دقایقی در خصوص پذیرش حوزه های علمیه خواهران صحبت کرد.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین ماهر با بیان تاریخچه ای ازحضور و فعالیّتهای شیعیان در جهان اسلام، به علل سقوط اندلس وکشتارکریستف کلمب درقاره امریکا اشاره کرد و درادامه از گروههای فعال اهل سنّت در آمریکای لاتین نام برد و فعالیتهای مبلغین در آنجا راخاطر نشان شد.
وی با پخش مستند هایی در ارتباط با موضوع جلسه از فعالیتها و موفقیّتهای تبلیغی مراکز اسلامی در آمریکای لاتین یاد کرد.
سپس درادامه خصوص چگونگی ترویج مسیحیّت در کشورهای قاره آمریکا و آفریقا صحبت کرد.
اولین مسجدی که در آمریکای لاتین با کمک های مالی عربستان ساخته شده که با هدف جلوگیری از گسترش اسلام در آنجا ساخته شد.
جلسه اول آشنایی با تحولات جهان اسلام
جلسه اول آشنایی با تحولات جهان اسلام
اولین جلسه ی دوره آموزشی-بصیرتی تحولات جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین عباسی(مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان مرکزی) و ریاست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین حجه الاسلام والمسلمین کاظمی طلاب واساتید مدرسه علمیه و تعدادی از خواهران بسیجی روز شنبه مورخ 1/3/1400از ساعت 9الی 10:30 در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان مرکزی ضمن فرمایشات خود، تعریفی از جهان اسلام با قید هویّت: که شامل هر انسانی که شهادتین را بگوید هر کجای جهان که باشد.
جمعیت: شامل56 کشور اسلامی (که اعضا کنفرانس اسلامی هستند) و بیشترین آنها در قاره ی آسیا واقع شده است ارائه داد.
وی افزود: هویّت اسلامی شامل 3رکن اساسی می شود که عبارتند از: خدا باوری(توحید)، اعتقاد به راهنمایان دین(انبیا،ائمه،خلیفه)و اعتقاد به عالمی بعد از این عالم ماده(معاد)
حجت الاسلام والمسلمین عباسی تصریح کرد: ایران بزرگ ترین کشور شیعه است و در حال حاضر با بحران جمعیّت رو به رو هستیم چون بیشترین شهرهای مرزی ایران سنّی مذهب شده اند و این روند شیعه را با بحران رو برو خواهد کرد.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان مرکزی درپایان بر ای موفقیّت و شکست دشمن باید متّحد بود ما بیش از 40هزار طلبه خواهر داریم باید برای موفقیّت تیمی عمل کرد بین شیعه و سنی هم نباید اختلاف ایجاد شود.
اتّحاد یکی از رموز پیروزی در مقابل دشمن است.
کمکهای مؤمنانه
کمکهای مؤمنانه در ماه مبارک رمضان
در ادامه کمکهای مؤمنانه مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین به همّت طلاب این مدرسه علمیه، همزمان با لیالی قدر در شبهای۱9 و۲۱ ماه مبارک رمضان، در دو مرحله بسته های کمک معیشتی تهیه و بین نیازمندان توزیع گردید.
این بسته ها شامل اقلامی چون قند، روغن، گوشت گرم گوسفندی، عدس، ماکارانی، سویا، حلوا شکری، پنیر، تن ماهی، برنج، خرما، پنیر بود.
عید مبعث گرامی باد.
عید مبعث گرامی باد.
تسلیت سالروز وفات حضرت زینب سلام الله علیها
سالروز وفات حضرت زینب سلام الله علیها تسلیت باد
جشن میلاد امام علی علیه السلام
جشن میلاد امام علی علیه السلام
جشن میلاد مولود کعبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی(رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین)، کارکنان مدرسه علمیه خواهران هاجر وعموم بانوان این شهرستان روز چهار شنبه مورخ 6/12/99 ازساعت 10الی 11:30 در سالن جلسات این مدرسه علمیّه برگزار شد.
در ابتدای جلسه سرکار خانم حمزه لو ضمن خیر مقدم گویی به بانوان حاضر در جلسه وتبریک میلاد پرنور مولی الموحدین امیر مومنین علیه السلام دقایقی رابه بیان فضیلت ماه رجب واهمیت شب زنده داری در این ماه وتوجه ویژه به ایام البیض اختصاص داد .
در ادامه سرکار خانم موسوی(معاون آموزش) در مدح امیر المومنین علیه السلام مدیحه سرایی کرد و شور و نشاط به جلسه بخشید.
سپس حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی با حضور در جلسه ضمن تبریک این روز نورانی پیرامون اهمیت کیفیت داشتن امور در اسلام صحبت کرد ودر این راستا فرمود: در اسلام کیفیت مهم است نه کمیت وگاهی عمل کوچکی مورد قبول خدای تبارک وتعالی قرار میگیرد وچه بسا آیه ای در این خصوص نازل می شود (اشاره به آیه 55 و56 سوره مبارکه مائده در خصوص کمک حضرت علی علیه السلام به سائل در نماز ) از طرف دیگر اگر کسی نیت خدایی نداشته باشد، اگر مسجد هم بسازد،آن مسجد باید تخریب شود وارزشی ندارد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خمین تصریح کرد: انجام عمل با شوق و محبّت یکی از اموری که ثواب اعمال را دوچندان می کند.
وی در پایان خطاب به حاضرین توصیه کرد که زیارت جامعه کبیره وامین الله را زیاد بخوانید هر چند فرازی از آن، فقط با توجه خوانده شود.
نشست فرهنگی با موضوع نقش انقلاب اسلامی در دنیا
نشست فرهنگی با موضوع نقش انقلاب اسلامی در دنیا
نشست فرهنگی نقش انقلاب اسلامی در دنیا با حضورحجه الاسلام والمسلمین عبد الکریم پاز (امام جمعه محترم کشورآرژانتین)، حجت الاسلام والمسلمین حسینی پور(امام جمعه محترم شهرستان خمین)، حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی (رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان)،کارکنان، اساتید و طلاب مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین روز چهارشنبه مورخ8 بهمن ماه 99ساعت10:30 الی 12 درسالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد.
ضمنا این نشست همزمان به صورت live برگزار گردید.
در ابتدای جلسه بعد از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط حجت الاسلام والمسلمین عباس کاظمی، حجت الاسلام والمسلمین پاز بیانات خودرا با بیان تسلیت سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها آغاز کرد و با قرائت سوره مبارکه کوثر فرمود: زن محوریّت زیادی در جامعه دارد ودرادامه به نقش حضرت زهرا سلام الله علیها در جامعه آن روز با توجه به سنّ کم ایشان اشاره کرد.
در ادامه افزود: در جامعه امروزکه ادعای حقوق بشرمی باشد زور حاکم است و حق وتو در سازمان ملل برای ابر قدرت و زور گوهای جهان است و180 کشور دیگر علنا حق ندارند. همان زورگویی صدر اسلام در جامعه بشری حاکم است اما قرآن با بیان نقش زن ونقش حضرت زهرا سلام الله علیها در کنار پیامبر و امام علی علیهما السلام با مساله حقوق زن موافقت کرده که حق زن در کنار مرد محقق می شود.
وی تصریح کرد: تنها راه برای نجات جهان از جهنم فعلی تطبیق با امور خدایی وحاکمیت الهی در راس امور جهان حاصل می شود. پیغام جمهوری اسلامی ایران به جهان صادر شده در حالی که مسلمانان در آرژانتین منزوی بودند تا زمانی که انقلاب اسلامی ایران به وقوع پیوست وجان تازه ای در پیکر مسلمانان وشیعیان آمریکا وآرژانتین پدید آمد.
وی افزود اولین مسجد در آرژانتین بعداز انقلاب اسلامی ایران ساخته شد و3 سال بعد مسجد دوم ساخته شد کتب شهید مطهری، حضرت امام رحمه الله علیه و مقام معظم رهبری حفظه الله ترجمه و تدریس می شود.
حجه الاسلام پاز در ادامه تاکید کرد: جوامع امروز بشری سقط جنین را قانون دانسته و همجنس بازی را ترویج و قانونی دانسته اند وما امروز وظیفه داریم جامعه ی ایده ال ایجاد کنیم وبرای این کار تلاش بسیاری لازم است ووظیفه شما بانوان در ادین راستا سنگین تر است و در خاتمه به پرسش های حاضرین پاسخ داد.
در پایان با مرثیه خوانی آقای مدنی(عضو کانون مداحان شهرستنان خمین) برنامه به پایان رسید.
بزرگداشت 13 آبان
بزرگداشت 13 آبان
تبریک سالروز آغاز امامت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشّریف
تبریک سالروز آغاز امامت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشّریف
تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
هفته دفاع مقدس گرامی باد
آئین بزرگداشت آغاز هفته ی دفاع مقدس
آئین بزرگداشت آغاز هفته ی دفاع مقدس
آئین بزرگداشت دفاع مقدس با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی روز دوشنبه 31/6/99 از ساعت 9 الی 11:15در بیت تاریخی حضرت امام با حضور مسئولین و عموم مردم شهرستان خمین برگزار شد.
برنامه با سخنرانی اقای حسینی (فرمانده ناحیه مقاومت سپاه خمین) آغاز شد؛ وی ضمن تبریک چهلمین سالگرد دفاع مقدس با اشاره به چرایی نامگذاری این هفته، تصریح کرد: چهل سال از شروع جنگ تحمیلی از سوی حیوان دردنده خویی همچون صدام می گذرد . آن زمان وظیفه ما دفاع بود و تنهاحکومتی بودیم که با رهبری الهی هدایت می شد به همین خاطر دفاع ما، مقدس شد.
حسینی افزود: 40سال ایستادگی کردیم وراه سختی گذرانده ایم؛ امروز هم دفاع مقدس ادامه دارد ؛ آنروز دشمنان قصد اشغال سرزمینمان را داشتند و امروز نابودی جمهوری اسلامی هدفشان است.
وی گفت: وظیفه ما این است که امید را زنده نگه داریم واگر امت وامامت کنار هم باشند، پیروزیم.
در ادامه حجه الاسلام والمسلمین حسینی پور (امام جمعه محترم شهرستان خمین) “با قرائت دعای ماه صفر بیان داشت: اولین روز هفته دفاع مقدس مصادف شده با دهه اول ماه صفر که بسیار سرنوشت ساز است.
حجه الاسلام والمسلمین حسینی پور افزود: هر کسی “من المهد الی اللهد” باید تعلیم ببیند وبه علمش عمل کند وبعد آن را به دنیا برساند.
امام جمعه ی خمین ابراز کرد: میدان جنگ عالیترین دانشگاه تعلیم وتعلم بود.
اگر آنروز جوانان ما مقاومت نمی کردند، مسلسل وخمپاره اثری نداشت.
وی با اشاره به آیات ابتدایی سوره صف و چینش دقیق آیات، تصریح کرد: هیچ زمانی قدرت اسلام تا این حد نبوده ودشمن اینقدر از اسلام ترس نداشته است.
درادامه آقای تهرانی (فرماندار خمین) دقایقی صحبت کرد وبا اشاره به دو واژه جنگ تحمیلی و دفاع مقدس گفت: همانطور که اسلام هیچ گاه شروع کننده جنگی نبوده، دفاع مقدس هم اینگونه بود.
وی مهمترین وظیفه را بحث انتقال دستاوردهای دفاع مقدس به نسلهای جدید دانست و افزود: امروز شبهاتی هست که بایدبرای نسل جوان تفهیم شود ازجمله اینکه جنگ برما تحمیل شد وانتقال بحث اقتدار ملی به جوانان موضوع دیگر صحبتهای فرماندار خمین بود.